Do koupelny rostliny patří

Dodejte své koupelně život a doplňte ji rostlinami. Udělejte si vlastní zelenou oázu, kde zapomenete na starosti každodenního života. Jakou zeleň do koupelny umístit a jaký mohou mít rostliny vliv na váš pobyt v koupelně? Čtěte dál a dozvíte se víc.

 

Co vám rostliny v koupelně přinesou?

Nejenže rostliny v koupelně vypadají skvěle, ale doslova ji dokážou oživit. Jsou ale i mnohem víc než jen dekorativní prvek. Zlepšují kvalitu vzduchu, absorbují přebytečnou vlhkost, a dokonce pomáhají eliminovat bakterie.

A co víc? Díky zelené barvě se jednoduše zrelaxujete. Ale pozor, předtím, než si ze své koupelny uděláte tropický prales, musíte vědět, jaké rostliny jsou do vaší koupelny vhodné. Vybírejte pečlivě, protože každá rostlina je jiná. Některá potřebuje více světla a některé zas nesvědčí vlhkost.

Jak vybrat rostliny do koupelny?

Má-li vaše koupelna okno, pak si můžete opravdu vybírat. Prosvětlené koupelny krásně dozdobí orchideje, bromélie nebo oblíbené monstery. Rostlin, které milují vlhkost je ale mnohem více. Vyberte ty nejlepší, které se stanou skvělým doplňkem vaší koupelny.

Co když ve své koupelně okna nemáte? Nestrachujte se, existuje mnoho rostlin, které nepotřebují tolik světla. Jsou to převážně různé druhy palem, břečťanu a kapradin. Do koupelny bez oken je skvělou volbou lopatkovec anebo nenáročné řasokoule.

Pokud máte pocit, že živé rostliny by ve vaší koupelně nevydržely, nebo máte malou koupelnu, nahraďte je umělými rostlinami. Ty jsou velmi realistické, a i když nepřinesou takové výhody, budou vypadat skvěle.